Urządzenia i Akcesoria
Sernik panda
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
260 g mąki pszennej
-
100 g cukru
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
Masa serowa
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
4 białka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
-
mąka pszenna do oprószenia
-
woda do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
272.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1795.1 kJ /
429.1 kcal
Tłuszcz
29.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernikowy sernik królewski
1 godz. 40 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Ciasto arbuz
6 godz.
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Ciastka owsiane
35 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min