
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto kakaowe
- 260 g mąki pszennej
- 100 g cukru
-
30
g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
lub 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
Masa serowa
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 4 białka
- 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
- mąka pszenna do oprószenia
- woda do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 429.1 kcal / 1795.1 kJ
- Białko
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Sód
- 272.8 mg