Urządzenia i Akcesoria
Małpi chlebek à la pizza
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g wody letniej
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
160 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
40 plastrów salami małych
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1107.7 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1923.3 kJ /
459.7 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kule burgerowe
3 Std. 30 Min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min
Rogaliki à la pizza
1 Std. 5 Min
Chlebki z grilla
1 Std. 35 Min
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 Std. 10 Min
Bułki łobuza i spółki
1 Std. 55 Min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Odjazdowe pizzerki
1 Std. 40 Min