
Urządzenia i Akcesoria
Islandzki sernik na zimno z jagodami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
Masa jogurtowa
-
żelatyny w proszku4 czubate łyżeczki
-
wody60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej900 g
-
cukru pudru130 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
dżemu jagodowego4 łyżki
-
jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357.8 kcal /
1497.1 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
161.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9 godz. 10 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik z żurawiną
10 godz.