Islandzki sernik na zimno z jagodami

Islandzki sernik na zimno z jagodami

4.8 729 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
Masa jogurtowa
  • żelatyny w proszku
    4 czubate łyżeczki
  • wody
    60 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej
    900 g
  • cukru pudru
    130 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • dżemu jagodowego
    4 łyżki
  • jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
    borówki amerykańskie, świeże, do dekoracji (200-250 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357.8 kcal / 1497.1 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 161.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...