
Urządzenia i Akcesoria
Islandzki sernik na zimno z jagodami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
Masa jogurtowa
-
żelatyny w proszku4 czubate łyżeczki
-
wody60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej900 g
-
cukru pudru130 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
dżemu jagodowego4 łyżki
-
jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357.8 kcal /
1497.1 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
161.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska