Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu truskawkowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych
-
200 g biszkoptów lady fingers
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
50 g cukru
-
200 g jogurtu greckiego schłodzonego
-
40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (patrz wariant)
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżki orzechów pistacjowych, niesolonych (opcjonalnie) grubo posiekanych, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
168.7 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1417 kJ /
338.7 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 Std. 50 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Sernik na zimno z owocami w galaretce
9 Std. 10 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 Min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1 Std. 50 Min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 Std. 20 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Cytrynowe tiramisu
6 Std. 25 Min
Szarlotka w pucharkach
2 Std.
Kopiec kreta z truskawkami
5 Std. 30 Min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 Std. 30 Min