Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 280 g wody
- 1 łyżeczka cukru
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 500 g mąki pszennej
- 50 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 764 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 Std. 30 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 Min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Sos do potraw z grilla
15 Min
Langosze
1 godz. 30 min