Urządzenia i Akcesoria
Placek czosnkowo-serowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
-
125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
280 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
50 g oleju rzepakowego
-
2 łyżeczki soli
-
4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
764 mg
Białko
14 g
Kalorie
1729 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Langosze
1 godz. 30 min