Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g sera mozzarella (1 kulka), odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 280 g wody
- 1 łyżeczka cukru
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 500 g mąki pszennej
- 50 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 764 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 Std. 10 Min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 Std. 30 Min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Naleśniki z mięsnym farszem
1h
Warkocze orzechowe
2 Std.
Kurczak w cieście francuskim
45min
Kanapki z siekanymi składnikami
2h 15min
Langosze
1 Std. 30 Min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min