
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowy pierścień z szynką i serem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Imprezowy pierścień z szynką i serem
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki100 g
-
mleka plus dodatkowo 2 łyżki140 g
-
cukru20 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia320 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej na kawałki100 g
-
papryczek chili jalapeño, marynowanych w plastrach, odsączonych (patrz wariant)2 łyżki
-
szynki gotowanej (ok. 150 g), złożonych na pół6 - 8 plastrów
-
liści bazylii, świeżych10 - 12
-
szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g)8 plastrów
-
sera ementaler przekrojonych na pół (ok. 100 g)5 - 6 plastrów
Sos ranczerski
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
koperku, świeżego tylko liście5 gałązek
-
szczypiorku, świeżego posiekanego2 łyżki
-
majonezu100 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
517.5 kcal /
2165.2 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1201.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska