Imprezowy pierścień z szynką i serem

Imprezowy pierścień z szynką i serem

4.9 1.2K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

Imprezowy pierścień z szynką i serem
  • 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 140 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki
  • 20 g cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżki papryczek chili jalapeño, marynowanych w plastrach, odsączonych (patrz wariant)
  • 6 - 8 plastrów szynki gotowanej (ok. 150 g), złożonych na pół
  • 10 - 12 liści bazylii, świeżych
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g)
  • 5 - 6 plastrów sera ementaler przekrojonych na pół (ok. 100 g)
Sos ranczerski
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 gałązek koperku, świeżego tylko liście
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 100 g majonezu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 517.5 kcal / 2165.2 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1201.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...