Imprezowy pierścień z szynką i serem
TM6 TM5

Imprezowy pierścień z szynką i serem

4.9 ( 1.2K oceny )

Składniki

Imprezowy pierścień z szynką i serem

  • 100 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 140 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki
  • 20 g cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżki papryczek chili jalapeño, marynowanych w plastrach, odsączonych (patrz wariant)
  • 6 - 8 plastrów szynki gotowanej (ok. 150 g), złożonych na pół
  • 10 - 12 liści bazylii, świeżych
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g)
  • 5 - 6 plastrów sera ementaler przekrojonych na pół (ok. 100 g)

Sos ranczerski

  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 gałązek koperku, świeżego tylko liście
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 100 g majonezu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
517.5 kcal / 2165.2 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
40.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1201.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy