Hot-dogowe muffiny
TM6 TM5

Hot-dogowe muffiny

4.8 (651 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 200 g wody, letniej
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie muffinów

  • 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 50 g sera żółtego, średnio twardego, np. goudy, edamskiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g ketchupu
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g musztardy
  • 30 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 20 g wody
  • 1 szczypta soli
  • 300 g parówek, pokrojonych w 1 cm plastry
  • olej, do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1183.5 kJ / 282.9 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
32.6 g
Tłuszcz
13.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
1.9 g
Sód
794.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy