
Urządzenia i Akcesoria
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
200 g mleka
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
70 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Budyń
-
300 g mleka
-
3 żółtka
-
30 g masła
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
45 g mąki pszennej
Formowanie i pieczenie bułeczek
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 białko lekko roztrzepane, do posmarowania
-
200 g cukru pudru
-
20 g gorącej wody
-
12 łyżeczek wiórków kokosowych do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
368.7 kcal /
1542.6 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
48.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska