Mini ciasta pandoro

Mini ciasta pandoro

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk

Składniki

  • 60 g mleka
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 320 g mąki tortowej
  • 1 szczypta soli
  • 10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 120 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 126.6 mg
Białko 10 g
Kalorie 2395.6 kJ / 572.6 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 17.4 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...