Urządzenia i Akcesoria
Mini ciasta pandoro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
60 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
80 - 100 g cukru
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
320 g mąki tortowej
-
1 szczypta soli
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
120 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
126.6 mg
Białko
10 g
Kalorie
2395.6 kJ /
572.6 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb tygrysi
4h
Cytrynowe cake pops
4h 30min
Deser piña colada
3h
Rurki z kremem
3h
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1h 30min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1h 50min
Karnawałowe castagnole
1h
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1h 15min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1h 20min
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28h 20min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2h 30min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1h 50min