
Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowe serduszka brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 sztuk
Składniki
Brownie
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
cukru130 g
-
mąki pszennej140 g
-
jajka w temp. pokojowej3
Nadzienie
-
cukru25 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki125 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
cukier puder do oprószenia
-
płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
776.8 kcal /
3249.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
54.2 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
32.1 g
Sód
119.4 mg