Walentynkowe serduszka brownie

Walentynkowe serduszka brownie

3.9 107 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 sztuk

Składniki

Brownie
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 130 g cukru
  • 140 g mąki pszennej
  • 3 jajka w temp. pokojowej
Nadzienie
  • 25 g cukru
  • 125 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • cukier puder do oprószenia
  • płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 776.8 kcal / 3249.9 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 54.2 g
Węglowodany 64.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 32.1 g
Sód 119.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...