
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
- 200 g masła pokrojonego na kawałki
- 130 g cukru
- 140 g mąki pszennej
- 3 jajka w temp. pokojowej
Nadzienie
- 25 g cukru
- 125 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- cukier puder do oprószenia
- płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 776.8 kcal / 3249.9 kJ
- Białko
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 54.2 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.1 g
- Sód
- 119.4 mg