Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowe serduszka brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 sztuk
Składniki
Brownie
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g cukru
-
140 g mąki pszennej
-
3 jajka w temp. pokojowej
Nadzienie
-
25 g cukru
-
125 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
cukier puder do oprószenia
-
płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
119.4 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
3249.9 kJ /
776.8 kcal
Tłuszcz
54.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
32.1 g
Węglowodany
64.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 godz. 40 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min