Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de raisins secs
- 60 g de cerneaux de noix
- 80 g d'abricots secs dénoyautés coupés en morceaux
- 100 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 100 g de rhum
- 150 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 2 œufs
- 250 g de farine de blé
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique
- ¼ de c. à café de sel
- 120 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 104.3 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Biscuits au citron
55 min
Gâteau aux pommes
1h
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake orange-pavot
1h
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10 min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min