Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de farine de blé (voir "Variante(s)")
- 500 g de lait (voir "Variante(s)")
- 2 œufs
- 20 - 30 g de chicorée liquide (1-2 c. à soupe)
- 2 c. à soupe d'extrait de vanille liquide
- 40 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.2 kJ / 144 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 85.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Chocolat liégeois
4h 30min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème pâtissière au caramel
50min
Crème dessert aux noisettes
2sa 40 dk
Crème brûlée à la portugaise
25min
Flan sans pâte
6u.
Crème pâtissière au chocolat
30min