Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de farine de blé (voir "Variante(s)")
- 500 g de lait (voir "Variante(s)")
- 2 œufs
- 20 - 30 g de chicorée liquide (1-2 c. à soupe)
- 2 c. à soupe d'extrait de vanille liquide
- 40 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.2 kJ / 144 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 85.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert saveur madeleine
20min
Riz au lait gratiné aux pommes
1 godz.
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Coupe Breizh
12 Std.
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Flan aux pommes
50min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Crème dessert aux speculoos
6h 20 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au chocolat
25min
Flan sans pâte
6 Std.