Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 8 feuilles de menthe fraîche
- 60 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 sachet de sucre vanillé
- 20 g de fécule de maïs
- 95 g de jus de citron
- 500 g de lait
- 20 g de fromage blanc nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 579.5 kJ / 138.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 77.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée
1h 45min
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30min
Fromage frais à tartiner sans lactose
12h 10min
Riz au lait de coco
40min
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35min
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 godz. 45 min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème dessert au chocolat
25min