Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de crème de coco, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 400 g de tofu soyeux, égoutté et coupé en morceaux (2-3 cm. Voir "Conseil(s)")
- 30 g de sucre glace maison (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2029.5 kJ / 488 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 151.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait XXL
55min
Crème express chocolat-vanille
20min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 Std. 20 Min
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17sa 15 dk
Yaourt glacé à l'abricot
10min
Crème au chocolat, gelée de café
2 godz. 25 min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min
Crème chocolat-avocat
2h 15min
Crème caramel au tofu soyeux
2 godz. 25 min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min