Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de crème de coco, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 400 g de tofu soyeux, égoutté et coupé en morceaux (2-3 cm. Voir "Conseil(s)")
- 30 g de sucre glace maison (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2029.5 kJ / 488 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 151.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba
3 Std. 30 Min
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Petits gratins de bananes
50min
Mousse chocolat-café
1 Std. 30 Min
Côtes de porc aux pommes et épices
Keine Bewertungen
Gâteau banane-coco
1 Std. 10 Min
Flans coco-Passion
1 Std.
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25 Min
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3 Std. 35 Min
Tatin de poires
2h 40min
Tiramisu chocolat, café et vanille
1h 35 min
Mousse chocolat noir-caramel
4 Std. 45 Min