Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de fruits secs variés
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 100 g de miel
- 100 g de sucre en poudre
- 5 g de poivre de Sichuan
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- coulis de fruits rouges, type cerises ou coulis d'abricots pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960.5 kJ / 469.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 136 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45min
Vacherin express
12 godz. 15 min
Truffes à l'orange, sablés au curry et crème anglaise curry-orange
1h 15min
Pomme des Rois
1h 5min
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12u. 25min
Œufs de couleur orange
55min
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3 Std. 40 Min
Liqueur de cassis
1h 5min
Cheesecake à la betterave
3u. 15min
Sorbet courgette-citron
8 Std. 5 Min
Trifle poire, figue et noisette
1 Std. 10 Min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min