Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de rhum
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 40 g de beurre
- 40 g de sucre en poudre
- 35 g cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 446.6 kJ / 106.7 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 4.5 mg
Alternatywne przepisy
Cannelés bordelais
13 godz. 30 min
Flan pâtissier au chocolat au lait
1 godz. 40 min
Chocolats de Pâques
15 dk
Fruits déguisés
45 min
Rochers coco
20 min
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Chausson à la confiture de prunes
1h
Gâteaux vapeur à l'abricot
45 min
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Minimadeleines à la réglisse
30 dk
Madeleines au citron
6 Std. 40 Min
Confiture de pêches
1 godz. 5 min