Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La compotée
- 1 gousse de vanille
- 500 g de rhubarbe, en tronçons
- 75 g de sucre en poudre
La chantilly
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 80 g de mascarpone
- 20 g de sucre en poudre
- 100 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 574 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Club sandwich brioché, coulis de framboise, chantilly vanille
2hod. 10min
Sucettes de meringue en sapin de Noël
3u. 40min
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Glace au sarrasin, crumble et pêches
13h 50 min.
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Pavlova en verrine
14h 30 min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8h 30min
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Tarte à la mangue sur sablé breton
14h 30 min
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Praliné
30min
Pavlova aux fruits rouges
4h