Urządzenia i Akcesoria
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
Składniki
-
80 g chleba, pszennego, pokrojonego na kawałki80 g chleba kukurydzianego, pokrojonego na kawałki
-
65 g oliwy z oliwek
-
400 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
400 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonego
-
500 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonego na kawałki500 g solonego dorsza, namoczonego, wypłukanego z soli pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
550 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g chipsów ziemniaczanych solonych, typu batata frita palha (patrz wskazówka)
-
1000 g mleka
-
100 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
2 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
400 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Pikantna zupa z soczewicy i faszerowane ziemniaki
1 godz.
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Szaszłyki z łososia z sosem pomidorowo-ananasowym i kuskusem; Sałatka z kalafiorem curry; Drink Virgin Piña Colada
1 godz.
Duo z buraka
35 min
Gratin z dorsza
50 min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1 godz. 40 min
Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką
1 godz. 10 min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 godz. 20 min