
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku4
-
oleju50 g
-
zielonej soczewicy, suszonej300 g
-
wody750 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki250 g
-
czarnych oliwek, bez pestek plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do dekoracji80 g
-
filetów z ryby o białym mięsie np. okonia morskiego, dorsza, grubości ok. 3 cm (patrz wskazówka)800 - 850 g
-
krojonych pomidorów, z puszki150 g
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10 - 12
-
octu balsamicznego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.9 kcal /
1815.5 kJ
Białko
41.3 g
Tłuszcz
12.9 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
888.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Ryby z ryżem z warzywami
50 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min