Wersje kompatybilne
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g zielonego groszku, świeżego
lub 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego -
10
g liści kolendry, świeżych, posiekanych
lub 10 g liści bazylii, świeżych, posiekanych - 5 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, posiekanej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 8 jajek
- 2 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1500 g wody
- 120 g jogurtu typu greckiego
- 10 g musztardy
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 150 g wędzonego łososia, w plastrach
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 100 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 50 g czerwonej cebuli
- 50 g oliwy z oliwek
- 15 g białego octu winnego
- 8 liści mięty, świeżych
- 150 g kaszy bulgur
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2061.3 kJ / 492.7 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1721.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 Min
Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem
40 Min
Kasza gryczana z warzywami (w stacji Thermomix Friend®)
30 Min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 Min
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1h 25min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
40 Min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie kaszy gryczanej (w stacji Thermomix Friend®)
30 Min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 Min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 Min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 Min