
Urządzenia i Akcesoria
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g zielonego groszku, świeżego
-
10 g liści kolendry, świeżych posiekanych
-
5 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
8 jajek
-
2 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1500 g wody
-
120 g jogurtu typu greckiego
-
10 g musztardy
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g wędzonego łososia w plastrach
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli
-
50 g oliwy z oliwek
-
15 g białego octu winnego
-
8 liści mięty, świeżych
-
150 g kaszy bulgur
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492.7 kcal /
2061.3 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1721.8 mg