Cykoria zapiekana w cieście francuskim

Cykoria zapiekana w cieście francuskim

3.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g masła
  • 500 g cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 20 g octu balsamicznego
    20 białego octu balsamicznego
  • 10 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko roztrzepane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 678 kcal / 2815 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 591.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...