Cykoria zapiekana w cieście francuskim

Cykoria zapiekana w cieście francuskim

3.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • oleju rzepakowego
    10 g
  • masła
    10 g
  • cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
    500 g
  • octu balsamicznego
    20 g
    20 białego octu balsamicznego
  • wody
    10 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
    120 g
  • ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
    2 opakowania
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 678 kcal / 2815 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 591.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...