
Urządzenia i Akcesoria
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
10 g oleju rzepakowego
-
10 g masła
-
500 g cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20 g octu balsamicznego
-
10 g wody
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678 kcal /
2815 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Sód
591.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Cytrynowa brukselka
20 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 min