
Urządzenia i Akcesoria
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
oleju rzepakowego10 g
-
masła10 g
-
cykorii pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
octu balsamicznego20 g
-
wody10 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
sera gorgonzola pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)120 g
-
ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)2 opakowania
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
678 kcal /
2815 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Sód
591.5 mg