Cykoria zapiekana w cieście francuskim
TM6

Cykoria zapiekana w cieście francuskim

3.6 (18 ocen)

Składniki

  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g masła
  • 500 g cykorii, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 20 g octu balsamicznego
    lub 20 białego octu balsamicznego
  • 10 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2815 kJ / 678 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
40.5 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Błonnik
2.8 g
Sód
591.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy