
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju rzepakowego
- 10 g masła
- 500 g cykorii, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20
g octu balsamicznego
lub 20 białego octu balsamicznego - 10 g wody
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
Alternatywne przepisy
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1h
Zupa z trzech główek czosnku
1h 30min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 Min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 Min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 Min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5h 15min
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13h 10min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 Min
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 Min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20min