Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju rzepakowego
- 10 g masła
- 500 g cykorii, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
20
g octu balsamicznego
lub 20 białego octu balsamicznego - 10 g wody
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g sera gorgonzola, pokrojonego na 6 kawałków (20 g każdy)
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 300 g każde)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1u. 30min
Suflety kalafiorowe
55 Min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1u. 30min
Kalarepa à la ryba po grecku
50min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 Std. 50 Min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Wegański bigos z boczniakami
1h 40min
Kalafior z purée z groszku
40 Min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1u. 30min