Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca

Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca

4.0 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Pesto z orzechów nerkowca
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • orzechów nerkowca
    60 g
    60 g orzeszków piniowych
  • liści bazylii, świeżych
    30 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
Zupa z warzyw korzeniowych
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    150 g
  • pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
    150 g
  • selera pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g
  • batatów pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)
    150 g
    150 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • wody
    1100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 522.3 kcal / 2185.1 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 42.3 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 631 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...