
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Pesto z orzechów nerkowca
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
orzechów nerkowca60 g
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soli1 - 2 szczypty
Zupa z warzyw korzeniowych
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki150 g
-
pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry150 g
-
selera pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
batatów pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)150 g
-
wody1100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522.3 kcal /
2185.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
42.3 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
631 mg