
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Pesto z orzechów nerkowca
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g orzechów nerkowca
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
100 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli
Zupa z warzyw korzeniowych
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
-
150 g korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
1100 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522.3 kcal /
2185.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
42.3 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
631 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
45 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min