Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Pesto z orzechów nerkowca
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g orzeszków piniowych60 g orzechów nerkowca
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
100 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli
Zupa z warzyw korzeniowych
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
150 g pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
-
150 g korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)150 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wariant)
-
1100 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
631 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
2185.1 kJ /
522.3 kcal
Tłuszcz
42.3 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 godz. 20 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.