Urządzenia i Akcesoria
Zupa z zielonego groszku i imbiru oraz cytrynowy łosoś z brokułami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
25 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki brązowego cukru
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-180 g każdy)
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
50 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
180 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
370 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g różyczek brokułu
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 - 50 g śmietany 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1980.9 mg
Białko
30.2 g
Kalorie
2474.8 kJ /
591.5 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
29.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min