
Urządzenia i Akcesoria
Guacamole z mango i żurawiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli pokrojonej na kawałki40 g
-
papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry15 - 20 g
-
mango, dojrzałe pokrojonego na kawałki200 - 250 g
-
awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki300 - 350 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
żurawiny, suszonej50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
81 kcal /
337 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
6.9 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Guacamole
15 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Tacos z krewetkami i ananasem
50 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min