Soufflé épinards-jambon

Soufflé épinards-jambon

4.6 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 160 g de gruyère coupé en morceaux
  • 300 g d'épinards surgelés
  • 30 g de fécule de pomme de terre
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 80 g de jaune d'œuf
  • 3 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre 5 baies
  • 120 g de blanc d'œuf
  • 2 tranches de jambon serrano
  • 6 tomates cerise

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 211.3 kcal / 880.3 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 6.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 717.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...