Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de gruyère, coupé en morceaux
- 300 g d'épinards surgelés
- 30 g de fécule de pomme de terre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 80 g de jaune d'œuf
- 3 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- 120 g de blanc d'œuf
- 2 tranches de jambon serrano
- 6 tomates cerise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 880.3 kJ / 211.3 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 717.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata de courgettes et ricotta
40min
Crêpes de courgette aux légumes d'été
1 godz.
Soufflés épicés aux courgettes
1 godz.
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 Std. 30 Min
Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette
40min
Lotte crémeuse au safran
3 godz. 35 min
Bœuf en croûte feuilletée
1h 15min
Travers de porc sauce au café
40min
Timbale de poulet feuilletée
1sa 10 dk
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Tourte aux poireaux, truite fumée et ciboulette
1sa 55 dk
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min