![Polewa czekoladowa do tortu (drip) Polewa czekoladowa do tortu (drip)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47c285953ac9e6ee820cef2acc3fec2a/Derivates/8dec2227f257c6d6753ff81fa3366f6cd9424183.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 - 30 g mleka (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 369.9 kJ / 88.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48j
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48j
Krem malinowy
30 Min
Biszkopt czekoladowy
4h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min