Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 22 herbatniki, typu Petit Beurre (ok. 100 g)
- masło, miękkie, do przyklejenia herbatników
- 6 jajek
- ¼ łyżeczki soli
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 180 g oleju
- 350 g mleka
- 200 g mleka w proszku
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 170.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto na ciemnym piwie
3h 30min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2h 50min
Ciasto łabędzi puch
5h 30min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik Izaura
2h
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik skubany
1 godz. 30 min