Puszysty sernik z mlekiem w proszku
TM6 TM5

Puszysty sernik z mlekiem w proszku

4.6 (429 ocen)

Składniki

  • 18 - 22 herbatniki, typu Petit Beurre (ok. 100 g)
  • masło, miękkie, do przyklejenia herbatników
  • 6 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 180 g oleju
  • 350 g mleka
  • 200 g mleka w proszku
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
    lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1785 kJ / 426 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Błonnik
0.1 g
Sód
170.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy