Urządzenia i Akcesoria
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
-
18 - 22 herbatniki typu Petit Beurre (ok. 100 g)
-
6 jajek
-
masło miękkie, do przyklejenia herbatników
-
¼ łyżeczki soli
-
180 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
180 g oleju
-
350 g mleka
-
200 g mleka w proszku
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
170.1 mg
Białko
12 g
Kalorie
1785 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 Std. 30 Min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 Std. 50 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik Izaura
2 Std.
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 Std. 45 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min