
Urządzenia i Akcesoria
Wuzetka (W-Z)
Przygotowanie 2 godz. 20 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
kakao naturalnego, niesłodzonego50 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
mąki pszennej200 g
-
soli1 szczypta
-
jajek8
-
cukru180 g
-
oleju70 g
Krem śmietanowy
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny5 łyżek
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki800 g
-
cukru pudru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Przełożenie
-
dżemu z czarnej porzeczki150 g
-
wody mineralnej, niegazowanej120 g
-
wódki50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego5 g
Polewa czekoladowa i wykończenie
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
mleka40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
590 kcal /
2470 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
201 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska