
Urządzenia i Akcesoria
Kremówki (Napoleonki)
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
900 g mleka w temp. pokojowej
-
6 żółtek
-
180 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
80 g skrobi ziemniaczanej
Blaty z ciasta francuskiego
-
550 - 600 g ciasta francuskiego wykonanego w TM (patrz wskazówka), przekrojonego na 2 równe części lub 2 płaty gotowego ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Krem
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671 kcal /
2810 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Sód
94 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto Marlenka
27 Std. 40 Min
Rolada kawowo-orzechowa
2 Std. 30 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Rolada tiramisu
4 Std.
Sernik Izaura
2 Std.
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Królewiec
9 Std. 45 Min
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 Std. 15 Min
Karpatka
5 Std.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.