Urządzenia i Akcesoria
Ciasto łabędzi puch
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Masa kokosowa do kremu
-
2 białe bułki, czerstwe typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)
-
700 g mleka
-
100 g wiórków kokosowych
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Biszkopt
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Krem kokosowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru pudru
Przełożenie
-
150 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
-
30 g masła
-
70 g cukru
-
100 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.3 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1291.4 kJ /
308.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 Std.
Ciasto makowa panienka
7 Std. 40 Min
Rolada kawowo-orzechowa
2 Std. 30 Min
Rolada tiramisu
4 Std.
Ciasto pijana śliwka
6 Std.
Sernik Izaura
2 Std.
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Sernik rosa
1 Std. 30 Min