Urządzenia i Akcesoria
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
Składniki
Budyń waniliowy
-
1000 g mleka
-
2 jajka
-
80 - 100 g cukru
-
40 g skrobi ziemniaczanej40 g skrobi kukurydzianej
-
1 laska wanilii tylko ziarna
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem
-
500 g pomidorów przekrojonych na pół
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g jagnięciny pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
4 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
2 szczypty szafranu (opcjonalnie)
-
70 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
850 g wody
-
600 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, białej rzepy, miąższu dyni), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
350 g kaszy kuskus
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min