Sałatka z jeżynowym sosem winegret
TM5 TM6

Sałatka z jeżynowym sosem winegret

4.3 (28 ocen)

Składniki

  • 80 g rukoli
  • 80 g sałaty lollo rosso (patrz wskazówka)
    lub 80 g radicchio (patrz wskazówka)
  • 60 g roszponki
  • 70 - 90 g sera koziego, twardego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g oleju słonecznikowego
  • 50 g jeżyn, świeżych, plus 15-20 sztuk do podania
  • ½ łyżki cukru
  • ½ - 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 20 g czerwonego octu winnego
  • 25 g wody mineralnej, niegazowanej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    lub 2 łyżki orzeszków piniowych

Wartości odżywcze
na 2 porcje
Kalorie
4647.3 kJ / 1110 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
96 g
Błonnik
16 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy