Urządzenia i Akcesoria
Relish ogórkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 słoiki
Składniki
-
4 - 6 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g ogórków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
10 g gorczycy
-
2 ½ - 3 łyżeczki soli
-
150 g octu jabłkowego
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
821 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Żółty ketchup
45 min
Ketchup curry
30 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Papryka po włosku
40 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min