
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
30 porcji
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
60 g prażonej cebulki, gotowej
-
20 g soli
-
40 g bulionu warzywnego, w proszku
-
50 g śmietanki w proszku
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, suszonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
52 kcal /
217.7 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
266.4 mg