Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
30 porcji
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
60 g prażonej cebulki, gotowej
-
20 g soli
-
40 g bulionu warzywnego, w proszku
-
50 g śmietanki w proszku
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.4 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
217.7 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 Min
Sól bekonowa
45 Min
Wegańskie masło z aquafabą
2 Std. 25 Min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 Min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Musztarda
36 Std. 10 Min
Domowa ricotta
1 Std. 15 Min
Sałaciorka
50 Min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Londyńska zupa grochowa
50 Min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.