Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą

Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą

4.8 177 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

Naleśniki
  • masła plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • mąki pszennej
    120 g
  • cukru
    70 g
  • jajka
    3
  • mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
    200 g
  • wody
    100 g
Nadzienie
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    30 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
  • sera mascarpone
    50 g
  • cukru (opcjonalnie)
    20 - 30 g
  • likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
    1 łyżka
    1 łyżka likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Pomarańczowy karmel
  • cukru
    30 g
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333.7 kcal / 1396.2 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 120.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...