Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą

Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą

4.8 179 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

Naleśniki
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 120 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 3 jajka
  • 200 g mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 100 g wody
Nadzienie
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 50 g sera mascarpone
  • 20 - 30 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżka likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
    1 łyżka likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Pomarańczowy karmel
  • 30 g cukru
  • 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333.7 kcal / 1396.2 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 120.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...