
Urządzenia i Akcesoria
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Naleśniki
-
masła plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
mąki pszennej120 g
-
cukru70 g
-
jajka3
-
mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej200 g
-
wody100 g
Nadzienie
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej30 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
sera mascarpone50 g
-
cukru (opcjonalnie)20 - 30 g
-
likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)1 łyżka
Pomarańczowy karmel
-
cukru30 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.7 kcal /
1396.2 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
120.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska