![Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/968CE7EC-C401-434C-BF1E-6447FE6B9915/Derivates/389E94A1-3E74-4DFC-A640-BB243DD75570.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 130 g tomatoes, fresh, cut in pieces (1 cm)
- 450 g lamb shoulder, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 80 g green peppers, deseeded, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50 Min
Lamb Korma
4h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken Saag
50 Min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Quick Lamb Dhansak
50 Min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Lamb Keema with Peas
1 Std.