Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 130 g tomatoes, fresh, cut in pieces (1 cm)
- 450 g lamb shoulder, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 80 g green peppers, deseeded, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Garam Masala
50min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50min
Chicken Saag
50min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Prawn Bhuna
30min