Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht

Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht

4.3 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • onions quartered
    100 g
  • vegetable oil
    30 g
  • chilli powder
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • garam masala
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • tomatoes fresh, cut in pieces (1 cm)
    130 g
  • lamb shoulder, boneless cut in pieces (2 cm)
    450 g
  • water
    150 g
  • green peppers deseeded, diced (1 cm)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 366 kcal / 1531 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...