Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 2 - 4 fresh makrut lime leaves (see tip), stalks removed
- 100 g fresh green beans, trimmed
-
2
spring onions (approx. 40 g), cut in pieces
lub 2 shallots (approx. 40 g), cut in pieces - 600 g white fish fillets (e.g. cod, haddock), cut in pieces (3-4 cm)
- 30 - 50 g Thai red curry paste, to taste
-
60
g coconut cream
lub 30 g coconut milk powder - 1 egg white
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 1000 g water
- 1 long red chilli, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 3 pieces
- Kalorie
- 840 kJ / 202 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Prawn And Chicken Laksa
40 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 Min
Crème caramel
2 Std. 45 Min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Seafood Korma
40 Min
Tom Yum with Prawns
25 Min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 Min
Thai Fishcakes
1 Std. 10 Min
Béarnaise Sauce
15 Min
Trout with hollandaise sauce
50 Min
Keralan Fish Curry
30 Min