Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)

Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)

3.6 129 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • water
    500 g
  • waxy Charlotte potatoes scrubbed, diced (3 cm)
    500 g
  • cauliflower florets (3 cm)
    200 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    1 ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • chilli powder
    ¼ tsp
  • vegetable oil plus 1 tsp
    40 g
  • dried red chillies
    2
  • tinned chopped tomatoes
    200 g
  • lemon juice
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232 kcal / 972 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...