Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 160 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 200 g raw squid rings
- 200 g mixed peppers (e.g. red, green), cut in pieces (3 cm)
- 50 g chorizo, sliced thinly
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- 2 pinches saffron threads
- 200 g water
-
½
tsp chicken stock paste, homemade
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l) - 350 g white short-grain rice, for soups etc., (e.g. risotto or paella rice) 13 min cooking time
- 50 g peeled, raw prawns
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Beef Bourguignon
1h 30 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 Std. 25 Min
Seafood Rice
1h 15 min
Onion soup
1h 10 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1h 50 min
Seafood Risotto
40min