Wersje kompatybilne
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Wellington
- 10 g dried porcini mushrooms
- 150 g boiling water
- 1 Tbsp vegetable oil
- 500 - 700 g beef fillet
- ½ - 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 300 g fresh button mushrooms, quartered
- 2 shallots, halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 120 g Madeira wine, dry or sweet
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 360 g puff pastry, ready-made (see tip)
Assembly
- 1 egg, beaten
Carrots, Mash and Gravy
- 500 g water
- 600 g carrots, sliced (5 mm)
- 350 g milk
- 1000 g potatoes, peeled, sliced (5 mm)
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 25 g unsalted butter, diced
- 50 g Madeira wine, dry or sweet
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4547 kJ / 1086 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Steak au Poivre
20min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Béarnaise Sauce
20min
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4h
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Hollandaise Sauce
15 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Peppercorn Sauce
30 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min