Wersje kompatybilne
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Wellington
- 10 g dried porcini mushrooms
- 150 g boiling water
- 1 Tbsp vegetable oil
- 500 - 700 g beef fillet
- ½ - 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 300 g fresh button mushrooms, quartered
- 2 shallots, halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 120 g Madeira wine, dry or sweet
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 360 g puff pastry, ready-made (see tip)
Assembly
- 1 egg, beaten
Carrots, Mash and Gravy
- 500 g water
- 600 g carrots, sliced (5 mm)
- 350 g milk
- 1000 g potatoes, peeled, sliced (5 mm)
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 25 g unsalted butter, diced
- 50 g Madeira wine, dry or sweet
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4547 kJ / 1086 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Beef Bourguignon
1h 30min
Bolognese Sauce
1h 15min
Pork Stuffing Balls
1h 5min
Vanilla Ice Cream
12 godz.
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Peppercorn Sauce
30min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45min