Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oil
- 150 g onions, quartered
- 2 fresh green chillies, tops removed
- 20 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g Greek yoghurt
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2-2.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
Alternatywne przepisy
Lamb Keema with Peas
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 Min
Chicken garam masala
50 Min
Moroccan Chicken and Couscous
45 Min
Chicken Garam Masala
50 Min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 Min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min