Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oil
- 150 g onions, quartered
- 2 fresh green chillies, tops removed
- 20 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g Greek yoghurt
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (2-2.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Chicken Garam Masala
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Chicken Akhni
1h 30min
Rolled Shoulder of Lamb
2 godz. 30 min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25min
Pork Vindaloo
4 godz.
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Chicken garam masala
50min
Lentil curry stew with chicken
8 godz. 35 min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1 godz.