Thai Green Curry Paste
TM6 TM5 TM31

Thai Green Curry Paste

4.6 (20 ocen)

Składniki

  • 8 tsp coriander seeds
  • 4 tsp cumin seeds
  • 70 g fresh green chillies, halved (approx. 4)
  • 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 8 garlic cloves
  • 60 g lime juice
  • 2 fresh makrut lime leaves
  • 2 fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
  • 60 g vegetable oil

Wartości odżywcze
na 340 g
Kalorie
2941 kJ / 712 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
66 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
29 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy