Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g onions, quartered
- 80 g vegetable oil
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 2 black cardamom pods, lightly crushed
- 4 cloves
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 600 g monkfish fillets, skinless, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 160 g coconut cream
- 90 g water
- 25 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 417 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Green Curry Chicken
55min
Prawn Bhuna
30 min
Kedgeree
45 min
Chicken Saag
50 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1hod. 35min
Prawn And Chicken Laksa
40 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Prawn Curry
30 min