Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 500 g strong white bread flour
- 90 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
Baking
- 1 egg yolk, from medium or large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 214.8 mg
Alternatywne przepisy
Raw Asian Salad
10min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Irish Soda Bread
45 min
Beetroot Salad
10min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Best Basic Houmous
5 min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15min