
Urządzenia i Akcesoria
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Spice Paste Marinade
-
paprika1 Tbsp
-
garam masala1 Tbsp
-
ground turmeric2 tsp
-
dried mint2 tsp
-
fine sea salt2 tsp
-
garlic cloves10
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)3 cm
-
fresh green chilli halved, deseeded if desired1
-
water120 g
-
Greek yoghurt60 g
-
lamb shoulder, boneless diced600 - 700 g
Fried Onion Garnish
-
vegetable oil10 g
-
onions cut in thin wedges160 g
Spiced Onions and Curry
-
coriander seeds1 Tbsp
-
cumin seeds2 tsp
-
dried fennel seeds1 tsp
-
cardamom pods crushed6
-
cinnamon stick1
-
unsalted butter diced50 g
-
onions large, brown, sliced2 - 3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
water200 g
-
garam masala1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
621 kcal /
2583 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1071 mg