Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g boneless stewing lamb, diced (4 cm) (e.g. lamb leg or shoulder)
- 30 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 15 g unsalted butter, diced
- 440 g Guinness®
- 400 g water
- 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm) (e.g. Charlotte)
- 1 bay leaf
- 200 g celery, cut in pieces (3 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2348.8 kJ / 561.4 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Janek's Chicken Soup
2h
Beef Bourguignon
1 Std. 30 Min
Wildberry Jam
1 Std.
Champagne lemon slush
10 Min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Beef in Stout
1h 40min
Black Pudding Scotch Eggs
50min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3 Std.
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1 Std. 50 Min