![Traditional Irish Stew Traditional Irish Stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4c507d54433f4b7af6f9f54f4ee3222/Derivates/56a01cf59b116251fe8b000c2c3c2f4733af4646.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g boneless stewing lamb, diced (4 cm) (e.g. lamb leg or shoulder)
- 30 g olive oil
- 200 g onions, sliced (1 cm)
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 15 g unsalted butter, diced
- 440 g Guinness®
- 400 g water
- 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 200 g carrots, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm) (e.g. Charlotte)
- 1 bay leaf
- 200 g celery, cut in pieces (3 cm)
- fresh parsley leaves, roughly chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2348.8 kJ / 561.4 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken chorizo and chickpea stew
40p
Salmon with Potatoes and Courgettes (TM6)
1 Std. 15 Min
Potato Pancakes
45min
Alpine Macaroni
45min
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
1h
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50 Min
Sichuan spaghetti
50 Min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26u. 15min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2 Std. 40 Min
Ginger Pork
25 Min
Linguine with Bacon and Prawns
35 Min