![Miso Carbonara Udon Miso Carbonara Udon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a1cd3d8f60ab923462d20e7cc793c8bf/Derivates/c1ce1b065500f573f2474d1773856dec49aa2fbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g pecorino, cut in pieces (2 cm)
lub Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 1 garlic clove
- 30 g spring onions, cut in pieces, plus extra sliced (2 mm) for garnishing
-
150
g pancetta, cubed (2 cm)
lub guanciale, cubed (2 cm) - 15 g olive oil
- 1 medium egg
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 25 g white miso (or shiro miso)
- 3 pinches ground black pepper
- 800 g fresh udon noodles
- water, for cooking noodles
- sesame seeds, for garnishing (opcjonalnie)
- dried chilli flakes, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2584.5 kJ / 617.7 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1151.4 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
40 Min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min
Pasta alla Nerano
40 Min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30 min
Miso carbonara udon
25 Min
Pan-fried Bao Buns
1 Std. 30 Min
Bibimbap Burrito
45 Min
Korean Ramen with Tofu
50 Min
One Pot Noodles
30 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 Min