Sambhar

Sambhar

3.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • onions quartered
    50 g
  • tomatoes halved
    50 g
Masala
  • vegetable oil
    25 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    1 tsp
    1 tsp toor dahl (yellow dried split peas)
  • fenugreek seeds
    1 tsp
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • asafoetida
    1 tsp
  • Kashmiri dried chillies to taste
    2 - 4
Soup
  • dried tamarind soaked in hot water for 15 minutes
    5 cm
  • water
    1200 g
  • chana dal (yellow dried split peas)
    150 g
    150 g toor dahl (yellow dried split peas)
  • aubergines cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • fine green beans cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • ground turmeric
    1 ½ tsp
  • sugar
    1 ½ tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 168 kcal / 702 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 22.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...