
Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
fresh coriander leaves plus extra for garnishing15 g
-
fresh green chillies (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing60 g
-
garlic cloves2
-
shallot30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
coriander seeds1 Tbsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
limes juice and zest2
-
olive oil30 g
-
soy sauce20 g
-
coconut milk350 g
-
brown sugar20 g
-
fresh mussels1500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
413.3 kcal /
1729.2 kJ
Białko
32.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
21.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
911 mg