Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
fresh coriander leaf plus extra for garnishing15 g
-
fresh green chillies (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing60 g
-
garlic cloves2
-
shallot30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
coriander seeds1 Tbsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
limes juice and zest2
-
olive oil30 g
-
soy sauce20 g
-
coconut milk350 g
-
brown sugar20 g
-
fresh mussels1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
911 mg
Białko
32.4 g
Kalorie
1729.2 kJ /
413.3 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seafood Korma
40 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Baked masala fish (MEATER+®)
1 godz. 15 min
Fish Stew
45 min
Prawn Cocktail
15 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 min
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45 min
Prawn Bhuna
30 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Keralan Fish Curry
30 min
Prawn Curry
30 min