Mussels with Thai Green Curry Sauce

Mussels with Thai Green Curry Sauce

4.7 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • fresh coriander leaf plus extra for garnishing
    15 g
  • fresh green chillies (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • shallot
    30 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • coriander seeds
    1 Tbsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • limes juice and zest
    2
  • olive oil
    30 g
  • soy sauce
    20 g
  • coconut milk
    350 g
  • brown sugar
    20 g
  • fresh mussels
    1500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 911 mg
Białko 32.4 g
Kalorie 1729.2 kJ / 413.3 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...