![Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku) Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/210547.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 2 aubergines (approx. 250 g each)
- 4 Tbsp miso (e.g. 2 Tbsp white miso paste, 2 Tbsp red miso paste)
- 20 g mirin
- 15 g sugar
- 20 g sake
- 160 g water
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Sous-vide Miso Aubergine
2 Std. 50 Min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Portuguese Leeks
45min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Prawn and Miso Noodle Soup
20p
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Miso Marinade
10p
Peanut and Soba Noodle Slaw
20p
Scrambled Tofu
20p
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Miso salmon broth
40p
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h