Urządzenia i Akcesoria
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
aubergines (approx. 250 g each)2
-
miso (e.g. 2 Tbsp white miso paste, 2 Tbsp red miso paste)4 Tbsp
-
mirin20 g
-
sugar15 g
-
sake20 g
-
water160 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso and Honey-roasted Aubergine
1 godz.
Pea Gazpacho
4 godz. 15 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Asian Vinaigrette
5 min
Kimchi
51 godz.
Macadamia and Lime Basil Pesto
25 min