Urządzenia i Akcesoria
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
oil for greasing
-
aubergines (approx. 250 g each)2
-
miso (e.g. 2 Tbsp white miso paste, 2 Tbsp red miso paste)4 Tbsp
-
mirin20 g
-
sugar15 g
-
sake20 g
-
water160 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Miso Marinade
10 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Sous-vide Miso Aubergine
2 godz. 50 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Miso salmon broth
40 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min